Vakasosionomi-hankkeen opiskelijat kovaa vauhtia matkalla varhaiskasvatuksen sosionomeiksi 

Lastenhoitajasta varhaiskasvatuksen sosionomiksi kuntakumppanuuden avulla -hanke saapuu päätökseensä tämän vuoden lopussa. Voimme iloisina todeta, että kaikki asetetut tavoitteet ovat reilusti ylittyneet: hankkeen matkassa sosionomeiksi kouluttautuu 34 opiskelijaa, joista ensimmäisillä on mahdollisuus valmistua jo keväällä 2024. Hankkeen päätyttyä opiskelijat jatkavat matkaansa sosionomeiksi tutkinto-opiskelijoina.

Päätöstilaisuus vietettiin 29.11.23 Karelian Tikkarinne-kampuksella. Jokainen KASK21- ja KASK22-ryhmän opiskelija sai kukan, diplomin ja kympin todistuksen. Molemmista ryhmistä palkittiin opiskelijat koulumenestyksen perusteella. Lisäksi opiskelijoiden keskuudestaan äänestämät “tsemppariopiskelijat” palkittiin.  

Hankkeessa toteutettujen joustavien ja työelämäläheisten oppimisratkaisujen kehittäminen jatkuu edelleen, jotta työn ja opiskelun yhdistäminen olisi jatkossakin mahdollisimman sujuvaa. Karelian sosionomikoulutuksessa tullaan mahdollistamaan yksittäisen varhaiskasvatuksen lastenhoitajan lisäkouluttautuminen varhaiskasvatuksen sosionomiksi ”lastenhoitajasta varhaiskasvatuksen sosionomiksi” -polun avulla.  Ensimmäinen toteutus tulee tapahtumaan keväällä 2025. 

Lisätietoa 

  • Lue lisää hankkeemme toteutuksesta, tuloksista sekä mm. työelämäläheisistä opintojen toteutustavoista loppujulkaisusta: https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-275-409-7 (huom. julkaisun lopusta löytyvät ”Tienviitat lastenhoitajasta varhaiskasvatuksen sosionomiksi”).  

Vielä kerran kiitämme kaikkia osallisia! 

projektiasiantuntija Anne Airaksinen 

projektipäällikkö Antti Raekorpi